In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Je hoort de term steeds vaker: “een energieneutrale woning”. In een energieneutrale woning heb je weinig of geen kosten aan de energie (gas & elektra) die je verbruikt. Maar wat is dat eigenlijk, zo’n energieneutrale woning? En hoe maak je jouw woning energieneutraal? In Nederland gaat zo’n 15% van alle energie die we verbruiken naar onze woningen. Door de jaren heen zijn we energiezuiniger gaan wonen door onze woningen te isoleren en zuinige ketels te gebruiken. Maar het kan nog beter: een woning die evenveel energie opwekt als dat hij verbruikt. Zo’n woning is energieneutraal en wordt ook wel een nul-op-de-meter woning genoemd. De Nederlandse overheid heeft als doel gesteld dat alle nieuwe woningen die na 2020 gebouwd worden energieneutraal moeten zijn. Veel gemeentes hebben voor bestaande woningen een doelstelling opgesteld om deze na 2035 volledig energieneutraal te maken.

Voordelen energieneutraal wonen

Geld besparen: Met een energieneutrale woning heb je een energierekening (gas en elektra) die gemiddeld genomen 0 euro is.
Milieu: Energieneutraal wonen is duurzaam wonen. Je belast het milieu niet doordat je jouw eigen energie op een duurzame manier opwekt.
Comfortabel wonen: Een energieneutrale woning is comfortabel en gezond. Het tocht niet, is vochtvrij, de vloeren voelen niet koud aan en er wordt voortdurend verse lucht aangevoerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Menu